Instagram @sarkkuk

sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Joululahjatoiveet Osa 4. Vauvalle joululahjaksi.

Postaus sisältää ei-maksettuja mainoslinkkejä

Vauvan joululahjatoiveita olen tainnut muutaman kerran jo käsitellä aiemminkin blogissani. Vinkkejä voi katsella mm. täältä vuoden 2015 postauksesta Vauvan joululahjatoiveet. Seuraavan pojan kohdalla ei ilmeisesti ole ollut aikaa juurikaan miettiä joulahjapostauksia mutta hyvin samankaltaiset toiveet on saattanut silloinkin olla mielessä.


Neljännen vauvan kohdalla ei luulisi enää mitään puuttuvan, jos kaikki on tullut säilytettyä. Kuitenkin on aika tehnyt tehtävänsä ja on todettava, että mikään tavara ei kestä ikuisesti. Jos ensimmäiselle vauvalle onkin kahdeksan vuotta sitten tullut hankittua sitä sun tätä ja pääosin käytettynä, niin se kyllä näkyy nyt puutelistan muodossa.


Vauvapulkka. Talvella on kyllä kätevää, kun voi rattaiden sijaan vetää istuvaa vauvaa jo pulkassa. Meidän vauvapulkka sanoi sopimuksensa irti viime talvena. Itse asiassa tavallinenkin pulkka hajosi joten ei haittaa, vaikka olisi vauvalle ja isommallekin lapselle oma pulkka.


Kuva: bauhaus.fi 
VAUVAPULKKA ORTHEX VIHREÄ

Ja jos on pulkka, niin tokihan sille olisi hyvä olla myös lämmin peite. Tietysti vastuullisuuden ja ekologisuuden aikakautena materiaalien alkuperääkin on hyvä ajatella. Ja vaikka aito on aitoa, niin onko keinokuitu materiaalina kuitenkin parempi, vegaaninen vaihtoehto? Ja kuvittelisin ainakin, että talja olisi lämpimämpi vaihtoehto kuin mikään puuvillapussukka tai fleecehuopa, jossa taas tulee puolestaan ympäristöasioiden huomiointi vastaan.

Kuva: Tokmanni.fi 
Lampaantalja-jäljitelmä 50 x 80 cm

Vaikka muovisten lastenlelujen luulisi olevan kestäviä, niin ajan saatossa on meidän taaperokärrytkin ottaneet osumaa ja nekin hajosi jo tuossa jokunen aika sitten. Keväällä kävelemään opettelevalle lapselle taaperokärry olisikin enemmän kuin tarpeellinen lahja.

Kuva: Prisma.fi 
Plasto taaperokärry hiljaiset pyörät musta

Vauvan lelutkin muuten ovat hrveästi kehittyneet vuosien saatossa. Vaikka tietyt vauvan lelut pitävät pintansa vuosista ja vuosikymmenistä toiseen, on uusiakin kehitelty viime vuosina. Enää ei ole niinkään tärkeää, että lelusta kuuluu jos jonkinlaista ujellusta ja pimputusta, vaan se, että vauva voisi monipuolisesti kehittää lelujen kanssa erilaisia aistituntemuksia. Moni näistä sopii myös erityislapsille. Vauvan Akuku-aistipalloista on vinkattu moneen kertaan meidän heinäkuisten vauvojen ryhmässä ja Kärkkäisellä ainakin näyttäisi ne nyt olevan jopa tarjouksessa! Myös Oballin tattumapalloista on hehkutettu. Ja meidän vauvan mieleen ovat ainakin yllätykselliset pop up -lelut, joita voi myös itse tutkia ja painella.


Kuva: Kärkkäinen.com 
Akuku 8 kpl aistipallot


Kuva: Jollyroom.fi 
Oball Classic Bold Boll, Pinkki/Violetti


Kuva: Jollyroom.fi 
Redbox Pop Up Lelu Maatilaneläimet


Vauvan vaatetta tietysti monen lapsen perheessä jo löytyy. Paitsi että meidän iso vauveli alkaa jo käyttämään vaatekokoa, joka oli isoveljillä käytössä 1-2 -vuotiaana eli minulla on pieni ennakkoaavistus siitä, että poika ottaa pian vaatekoossa kiinni koon, että sitä ei enää meillä vauvalle ole. Eli erilaiset bodyt ja yöhaalarit isommassa koossa 80 ja 86 on jo tonttujen toivelistalle aiemmin vinkattu ja niistä on kuulemma Joulupukki ottanutkin jo vinkin. Laadukkaita yöhaalareita näyttäisi muuten löytyvän vieläkin Black Friday -alesta Martinexin verkkokaupasta.

Kuva: Martinex.fi 
MUUMI Lumisota-pyjama vihreä


Näillä vauvalle todellakin hyödyllisillä ja tarpeellisilla leluilla ainakin meidän vauveli olisi hyvinkin tyytyväinen. Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä myös jollekin muulle vauvaperheelle. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!