Instagram @sarkkuk

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Meidän joulu

Taas se joulu mennä jolkotti ohi yhtä nopeasti kuin tulikin. Lapset tosin ehti jo kyselemään, miksei joulu voisi olla joka päivä? Näin äidin näkökulmasta riittää aivan hyvin tuo yksikin päivä, johon moni tuntuu lataavan aivan liian paljon ja liian suuria odotuksia. Omat jouluvalmistelut meni tänä vuonna vähän niin ja näin, kun edeltävästi olin kolme iltavuoroa töissä ja luonnollisesti ei sitten ehtinyt turhia laitella ja nipottaa.





Lahjoja käärin kuitenkin edeltävästi joka ilta yöllä yhteen saakka, kunnes silmät ristissä oli pakko luovuttaa, ja aatonaattona ehdin tuhannen muun lailla joulun ruokaostoksille. Onneksi joillakin kaupoilla oli jatkettu aukioloaika, ehdin nimittäin tulomatkalla töistä käydä vielä viime hetken hankintoja ostamassa. Sen jälkeen ehti vielä kinkkukin sopivasti uuniin, niin että sen sai jouluaattona herätessään ottaa uunista ulos. Aattoaamuna ehdin vielä tehdä juustokakun sekä siivottiin pahimmat pölyt nurkista pois. Perinteisesti käytiin mummin tykönä syömässä riisipuurot ja kaikille onneksi maistui, kun toimitti samalla lounaan asemaa.









Lapset tietysti odotti koko päivän jännittyneenä, milloin Joulupukki tulee. Lisää vettä myllyyn lisäsi se, että nähtiin ikkunasta, miten Joulupukki tuli ulos valkoisesta pakettiautosta ja meni naapuriin. Joulupukki kuulemma ajelee sitten postiautolla, ettäs tiiätte! :D Mutta vieraat ehtivät tulla ja me ehdittiin kuitenkin syödä jouluruoka, ennen kuin pukki tulla kolkutteli sisään ja oli siinä lapsilla kyllä into piukeena! Pienimmäinen jonon jatkona juoksi saman tien äidin kainaloon, kun hoksasi, millainen vieras meille asteli sisään.






Lahjaröykkiöstä päätellen meillä oli oltu oikein kilttinä! Vaikka muistutettiin kyllä lapsia, että eihän sitä tiedä, kuinka paljon enemmän lahjoja olisi tullut, jos olisi muistanut olla vielä kiltimpi... Lapset kuitenkin sai monta asiaa, jota olivat toivoneetkin, ja niiden muutaman toiveen kohdalla kerrottiin, että ei aina voi saada kaikkea mitä haluaa - tontuilla oli varmaan juuri se asia justiinsa loppunut, kun muut olivat toivoneet ihan samaa!




Joululahjojen availun jälkeen ehdittiin (ja ennen kaikkea maltettiin) vielä käydä saunassakin. Lapsethan toki olisi leikkineet uusilla leluilla pitkin yötä, mutta lopulta oli vihellettävä pelit poikki ja mentävä nukkumaankin. Monta uutta lelua ja peliä jäi kuitenkin tutkittavaksi myös seuraaville joulun päiville. Vaikka itsestä tuntuukin, että joulu oli ja meni parissa päivässä, niin on onneksi noista uusista leluista sen verran puuhaa, että niillä kun leikkii, jospa se tuntuisi siltä, että lapsilla joulu jatkuu vaan.



Joulunpyhät otettiin ihan rauhallisesti ja kyläillen. Toki näille muutamille vapaapäiville olisi suunnitteilla paljon menoa ja touhua, mutta todennäköisesti ei ennätetä tehdä puoliakaan! Lapsille on luvattu ainakin elokuvissa käyntiä, uimista ja johonkin sisäleikkipuistoon menoa, lisäksi on puheissa ollut hiihtoa, luistelua, mäenlaskua ja lisää kyläilyä - mutta tosiaan, aika on rajallinen eli päivä kerrallaan katsotaan, mihin kaikkeen innostusta (ja aikaa) riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!