Instagram @sarkkuk

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Syksyn opinnot paketissa

Sopivasti kääntyi kalenterissa sivut jo joulukuun puolelle. Samalla sain saatettua päätökseen opinnot  koko syksyn osalta. Tokihan tässä vielä muutama kirjallinen tehtävä on työn alla, mutta ei mitään suurta eikä kovin akuuttia, viimeiset tentitkin on (toivon mukaan onnistuneesti) nyt tehty!



Tämän syyslukukauden opinnoissa meillä on ollut terveydenhoitajan erikoistumisopinnot, jotka alkoivat itse asiassa jo viime keväänä. Minä sain tehtyä osan näistä opinnoista jo viime lukuvuoden aikana, niin sekin on auttanut sitä, ettei ole tullut tunnetta, että kaikki opinnot olisivat yhtä aikaa kaatumassa päälle. Pääasiallisesti minulla on ollut tänä syksynä työn alla lasten- ja äitiysneuvolatyö ja niihin liittyen 8 viikon neuvolaharkka sekä työterveyshuollon teoriat.




Lisäksi saatiin päätökseen ja julkaistua meidän opinnäytetyö, joka on tehty kolmen opiskelijan kanssa yhteistyössä. Saatiinpa myös tällä viikolla esiteltyä meidän kehittämistehtävä, joka siis kuuluu näihin terkkarin erikoistumistyön opintoihin tavallaan pienempänä opinnäytetyönä (moni tekeekin kehittämistehtävän jatkona opinnäytetyölleen, niin kuin mekin).



Melko tiivis syksy on siis ollut ja pinnistellen on saanut välillä mennä, että jaksaa. Varsinkin, kun viimeisellä viikolla kaikki lapsetkin oli yhtä aikaa sairaana, niin on saanut huonon omantunnon kanssa lähteä aamulla kotoa. Ei tämä näin tiivis syksy kyllä olisi onnistunut mitenkään ilman oman perheen ja läheisten tukea! Tokihan myös oma motivaatio ja onnistuneet oppimiskokemukset on siivittäneet opintoja eteenpäin.



Nyt pientä huilailua ja joulun valmisteluihin keskittymistä. Jokusen työvuoron teen myös vielä tässä kuussa, mutta en taida niitä kuitenkaan liiaksi ottaa, niin kuin aiemmin ajattelin. Ensi vuonna vielä olisi yksi mielenkiintoinen harkka edessä ja sitten, mikäli taivaan tähdet on oikeassa asennossa, olisi tarkoitus valmistua... Tällä hetkellä tuntuu vielä niin kaukaiselta asialta, vaikka kovin pitkästi siihen ei enää olekaan.



Yritän päivitellä blogiin ajankohtaisia asioita vaan saapa nähdä, miten tässä käy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!